Hamer

‘Hysterische’ vrouw mishandeld door man

EMMELOORD – Omdat zijn vrouw het niet eens was met de rolverdeling in hun huwelijk, ging een 30-jarige Emmeloorder haar meerdere keren tussen januari 2010 en juni 2011 en dit jaar op 26 februari te lijf.

Hij sloeg haar, schopte haar en trok aan haar haren. Het leverde de man woensdag 30 uur werkstraf en 4 weken voorwaardelijke celstraf met reclasseringstoezicht op.

‘U vindt niet alles wat u doet mishandeling, maar daarin moet u nog wat leren’, oordeelde de Lelystadse politierechter, waarna hij meeging in de eis van de officier van justitie. ‘Belachelijk dat ik niet wordt geloofd’, reageerde de verdachte.

Hij hield vol dat hij zijn vrouw ‘slechts’ een keer had geduwd en vastgepakt, omdat ze volgens hem hysterisch deed. Maar tegenover agenten had de man al eens toegegeven dat het verder ging dan dat.

‘Ik ben ondergeschikt aan hem’, aldus de vrouw bij haar politieverhoor. Dat ze het hier niet mee eens was, schoot haar man de bewuste dagen in het verkeerde keelgat.

Volgens de officier was op foto’s duidelijk te zien dat het niet bij vastpakken was gebleven. Bovendien tilde hij zwaar aan de politieverklaring van de Emmeloorder. De rechter kon zich in dit standpunt vinden. ‘Die verklaring past in wat uw vrouw zegt.’

Artikel geplaatst door Margé Hof op 18-04-12 17:11.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg De Noordoostpolder via:
Advertentie
Advertentie