kweek

Weer te mooi voor Indo Suka en Joosten

CREIL/RUTTEN – Bij het betreden van het erf van Indo Suka Import in Creil klinkt betoverende Indonesische muziek. De prieeltjes en bamboeplanten geven de boerderij afgelopen weekend een oosterse uitstraling.

Twee danseressen van Indonesian Paradise doen daar nog een flinke schep bovenop. Hun dansleraar Ketut Edi laat een zittende dans zien. In Indonesië worden deze dansen als koninklijke dans opgevoerd waarbij men uit eerbied lager zit dan de koning. Bezoekers van de open dagen kunnen zich verder laten informeren over Indonesische teak- en bamboemeubels, beelden en reizen. Ook is er een expositie van schilderijen en beelden en laat een beeldhouwer zien hoe hij zijn kunstwerken maakt.

In de stands zijn decoratieartikelen, planten en Indonesische hapjes te krijgen. Tijdens een wandeling door het junglebos waan je je in de tropen. Alleen de oerwoudgeluiden ontbreken. Kronkelpaadjes en bruggetjes leiden de bezoeker langs zo’n 75 soorten bamboe. In de showtuin krijgen geïnteresseerden een idee van de mogelijkheden van bamboe.

Iris- en Hemerocalliskwekerij Joosten in Rutten houden tegelijk met Indo Suka Import haar open dagen. Dit jaar organiseren beide bedrijven deze dagen samen voor de vijftiende keer. Kwekerij Joosten heeft op het erf allerlei stands met schilderijen, diverse soorten sieraden, tuindecoratie-artikelen, planten, ecologische bestrijdingsmiddelen, uurwerktechniek en massagebedden. Bij inschrijving kunnen workshops schilderen worden gevolgd. In de showtuin en in de koffieruimte komt de hobby van eigenaresse Marianne Joosten duidelijk naar voren. Ze verzamelt engelen en elfjes en verkoopt ze ook.

In dezelfde stijl loopt een Duitse valkenier, verkleed als tuinfee, met een grote oehoe op haar arm over het erf. Ze heeft veel bekijks en sommige bezoekers willen de uil aaien, maar daar heeft de oehoe geen zin in. Als de uil rust nodig heeft, trekt de tuinfee zich terug in een soort tentenkamp op het gazon. Ook hier blijft ze een publiekstrekker.

Het bezoekersaantal tijdens beide dagen viel tegen. Mogelijk zijn het mooie weer en een aantal andere activiteiten in omliggende plaatsen hier de oorzaak van. Liefhebbers kunnen de kwekerijen gelukkig ook elke zaterdag bezoeken.

tekst en foto Jannette Weultjes

Bij de foto: Danseressen van Indonesian Paradise zorgen voor een extra oosters tintje bij Indo Suka Import.

Artikel geplaatst door Herman de Haan op 22-05-12 14:00.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg De Noordoostpolder via:
Advertentie
Advertentie