Lezing over rol NLR bij missie André Kuipers

VOLLENHOVE – Als laatste in de reeks lezingen rond de expositie ‘De Vrije Vlucht’ over de geschiedenis van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) in Noordoostpolder zal ir. Z. Pronk spreken over het wat en hoe van de werkzaamheden van de Nederlandse astronaut André Kuipers.

Deze werkzaamheden worden continue vanaf de grond door een team van het NLR ondersteund. De lezing is op 24 mei bij het Cultuur Historisch Centrum Land van Vollenhove aan de Bisschopstraat36 inVollenhove.

Pronk was als NLR medewerker direct betrokken bij de ondersteuning van de DELTA missie die in 2004 door André Kuipers werd uitgevoerd. Al meer dan 25 jaar houdt hij zich bezig met bemande ruimtevaart in de meest algemene zin.

De afgelopen tien jaar heeft hij gewerkt aan de opbouw van de Erasmus User Support & Operations Centre (USOC) in Noordwijk. Ook daar heeft hij meegewerkt aan de ondersteuning van operaties voor de experimenten in het Europese Columbus laboratorium. Vanaf 2008 was hij verantwoordelijk voor het management van de Erasmus USOC. Pronk zal ingaan op de organisatie van ondersteuning van operaties aan boord van ISS, en laat zien hoe een astronaut als André Kuipers zich hier op zijn missie voorbereidt.

Meer info via: via reserveringen@chcvollenhove.nl

Artikel geplaatst door Herman de Haan op 12-05-12 18:00.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg De Noordoostpolder via:
Advertentie
Advertentie