Barry van Bakel (l) en Bram Langeveld. (Foto Margot Maljaars)
Barry van Bakel (l) en Bram Langeveld. (Foto Margot Maljaars)

Van der Lijn onderscheiding voor Barry van Bakel

SCHOKLAND – Amateurgeoloog Barry van Bakel uit Uden mocht zaterdag op Schokland de Van der Lijn onderscheiding in ontvangst nemen van burgemeester Aucke van der Werff.

Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een amateurgeoloog, die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de geologie in Nederland. Van Bakel werd geroemd om zijn scherpe observatie, analytisch vermogen, gedrevenheid en zijn scherpe neus voor goede en bijzondere aankopen van fossielen.

De Van der Lijn aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Bram Langeveld uit Voorhout. Beiden waren zeer vereerd met hun onderscheiding.

‘Deze onderscheiding krijgt niet alleen een mooi plekje in mijn huis, maar ook in mijn hart’, liet Van Bakel weten.

‘Daarnaast wil ik mijn ouders bedanken, omdat zij mij de kans hebben gegeven me zo te ontwikkelen. Ze moeten wel ‘knettergek’ zijn geweest om mij overal heen te rijden, met mijn stenen te sjouwen en ruimte af te staan voor mijn verzameling. Bedankt!’

Ook Langeveld is zijn ouders dankbaar. ‘Het zijn echte buitenmensen. Van hen heb ik de liefde voor de natuur meegekregen, waarmee mijn liefde voor fossielen en geologie is opgewekt.’

Van der Lijn onderscheiding

De onderscheiding is een initiatief van de commissie Van der Lijn, Boelens en Hellinga. Deze commissie werd in 1960 ingesteld voor het formele beheer van de geologische collecties van Museum Schokland.

Aan de geologische schatkamers in de grond heeft Schokland zijn status van Werelderfgoed te danken. In de Schokker grond zijn sporen te vinden van de ijstijd tot en met 1859, toen het eiland ontruimd moest worden.

tekst: Margot Maljaars

Artikel geplaatst door Margé Hof op 26-03-12 08:21.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg De Noordoostpolder via:
Advertentie
Advertentie